På grund av regleringskrav måste vi behålla vissa kund- och transaktionsuppgifter i minst 5 år efter att kundrelationen avslutats. I vissa begränsade fall kan vissa uppgifter behöva sparas längre.
Detta innebär att vi inte kan radera all din kontoinformation omedelbart.
Men vi kan avaktivera ditt konto när som helst. Om du vill göra detta, vänligen kontakta Kundsupport via WhatsApp eller livechatt i appen, eller ring Kundsupportnumret som finns tillgängligt för ditt land.
Av säkerhetsskäl kan vi behöva bekräfta din identitet innan vi avaktiverar ditt konto.
Din information kommer att hanteras säkert och i enlighet med gällande dataskyddslagar och vår Integritetspolicy.
Vårt Kundsupportteam hjälper dig gärna.